Veganglass

Vad betyder veganglass

Vegan innebär att vi inte använder några animaliska ingredienser. Det har fördelar för djur och enligt ny forskning även för den egna hälsan och för miljön.

Vad använder vi istället för mjölk i vår veganglass?

Istället för mjölk och grädde använder vi cashewnötter och kokosmjölk i våra glassar. Det ger en härlig gräddig konsistens.

Veganglass är ekologisk

För bästa kvalitet och smak använder vi endast ekologiska ingredienser. Det är råvaror som odlats utan konstgödsel eller syntetiska bekämpningsmedel. Genom att arbeta med naturliga ekologiska ingredienser tycker vi att det blir en godare smak och eftersmak.

Vad använder vi för smaksättning av veganglass?

Istället för tillsatser i form av smakämnen använder vi riktiga ingredienser. Vår jordgubbsglass innehåller t.ex. 30% jordgubbar istället för smakämnen och färgämnen. Gott!


Veganglass

Veganmat består av endast växtbaserade ingredienser utan inslag från djurriket. Traditionellt brukar man göra glass av mjölkprodukter och ägg, men även sorbet som oftast är vegan. Vår glass är härligt gräddig, men, den är alltid helt fri från animaliska ingredienser. Ny forskning visar att det innebär fördelar för så väg den egna hälsan som för miljön. Det innebär också att de som är allergiska mot mjölkprotein, ägg och eller känsliga för laktos kan äta vår glass.

Veganglass riskerar att bli både mindre god och ofta innehålla ännu fler tillsatser än vanlig glass, men, efter år av experimenterande har vi fått till en unik gräddighet helt utan tillsatser.

’Vi vill bli ledande inom veganglass segmentet genom att erbjuda en glass som år både godast och med bäst ingredienser, Lilys och Hannas är alltid 100% vegan, ekologisk och utan tillsatser.’ – Hanna Reimers, glassmästare på Lily & Hannas.

    Lily & Hanna's