Vår Historia

Idag vi vill att all glass ska vara supergod, ekologisk och tillverkad med bra veganingredienser. Vi utmanar alla matproducenter att endast jobba med ekologiska, rena och växtbaserade ingredienser som är bra för människor, djur och vår miljö, miljövänliga förpackningar samt hållbar produktion. Det är inte okej att använda tillsatser, kemikalier och ohälsosamma ingredienser i mat.

  • Våren 2012 Idén bakom Lily & Hannas föddes då min dotter Lily, blev tvungen att sluta med mjölk.

     

  • Sommaren 2012 då vi båda älskar glass, började jag utforska möjligheten att få fram en glass som både var underart god, hälsosam och miljövänlig. 

  • September 2012 det blev så gott att vi bestämde oss att göra glassen till en business. Varför ska glass i affärer vara fulla av tillsatser, socker och mjölk, när ekologisk vegan glass utan tillsatser kan vara så underbart gott?!

  • Hösten / vintern 2012 och våren 2013 ägnades åt förberedelser som att ta fram de godaste recepten, hitta en liten, miljövänlig och handgjord tillverkning, ta fram komposterbara förpackningar med miljötryck etc.

  • Juni 2013 äntligen kom vår ekologiska veganglass ut på marknaden! Det var magiskt att se den i affärer och på caféer runt Stockholm.

  • Vi försöker hela tiden förbättra vår glass och göra den mer tillgänglig. Om du inte hittar den i närheten av dig, säg gärna till så försöker vi få dit den. ICA, Coop och City Gross har tagit in den på sina egna lager, så enklast för de affärerna att ta hem.

Lily & Hanna's