Hej! Vi är Lily & Hanna. Välkommen till vår värld av supergod rawfoodglass :-)!

Ja

Ja! till supergod glass full av underbar smak och krämighet

Nej!

Nej! Till tillsatser, kemikalier, raffinerade ingredienser, animaliska produkter, socker, mjölk och gluten

Vår Historia

  • Våren 2012 Idén bakom Lily & Hannas föddes då min dotter Lily, blev tvungen att sluta med mjölk.

     

  • Sommaren 2012 då vi båda älskar glass, började jag utforska möjligheten att få fram en glass som både var underart god, hälsosam och miljövänlig. 

  • September 2012 det blev så gott att vi bestämde oss att göra glassen till en business. Varför ska glass i affärer vara fulla av tillsatser, socker och mjölk, när ekologisk vegan glass utan tillsatser kan vara så underbart gott?!

  • Hösten / vintern 2012 och våren 2013 ägnades åt förberedelser som att ta fram de godaste recepten, hitta en liten, miljövänlig och handgjord tillverkning, ta fram komposterbara förpackningar med miljötryck etc.

  • Juni 2013 äntligen kom vår ekologiska veganglass ut på marknaden! Det var magiskt att se den i affärer och på caféer runt Stockholm.

  • Vi försöker hela tiden förbättra vår glass och göra den mer tillgänglig. Om du inte hittar den i närheten av dig, säg gärna till så försöker vi få dit den. ICA, Coop och City Gross har tagit in den på sina egna lager, så enklast för de affärerna att ta hem.

VÅRA GLASSAR

Vi älskar glass och vill göra världens godaste. Men, vi vill också att den ska vara världens klimatsmartaste och hälsosammaste glass. Vill du smaka?!

Om Lily & Hannas ”Idén bakom Lily & Hannas föddes då min dotter Lily, blev tvungen att sluta med mjölk. Då vi båda älskar glass, började jag utforska möjligheten att få fram en glass som både var underart god, hälsosam och miljövänlig. Resultatet blev Lily och Hannas” – Hanna Reimers, grundare av Lily & Hannas. Alla våra glassar är 100% vegan, ekologiska och utan tillsatser.

Kom ihåg att ta ut våra glassar ur frysen 30 minuter innan det är dags att avnjuta dem. De innehåller inga tillsatser alls, så de behöver lite mer tid på sig för att bli ljuvligt krämiga. Om du inte hittar vår glass i närheten av dig, säg gärna till så försöker vi få dit den

Ingrediens-Filosofi vi tar våra ingredienser på allvar. Alla våra ingredienser är av högsta kvalitet, vegan, ekologiska, naturliga och underbart goda. Gräddigheten kommer från cashewnötter som mixas med kokosmjölk. Glassen är sötad med plantnektar, vilket har lågt GI (35). Glassen är helt ekologisk, fri från tillsatser och fri från animaliska ingredienser.
Glassarna är smaksatta med äkta vanilj, jordgubbar, etiskt odlad kakao, färskpressad citronjuice och exotiska kryddor, alla ingredienser är ekologiska.

Vision

Vi vill att all mat ska vara underbart god och vänlig mot människor, djur och vårt klimat.

Vi utmanar ‘mat’ som ser god ut och smakar ok, men, som gör att man inte mår bra efter man har ätit den. Vi vill ge mer njutning medan man äter, men, också efteråt. Varför göra glass eller annan mat med tillsatser, animalier, kemikalier, raffinerade ingredienser, etc när det kan vara så gott med hälsosamma och rena ingredienser.

God ENERGI
All el som används I vår tillverkning är från förnybara källor (våg- och vind-kraft)
Goda
INGREDIENSER

Vegan, ekologiska, naturliga, utan tillsatser

HAR FINNS GLASSENOm du inte hittar vår glass i närheten av dig, säg gärna till så försöker vi fixa det. ICA, Coop och City Gross har tagit in den på sina egna lager, så enklast för de affärerna att ta hem.

Finns också på bra hälsokost-affärer, cafe och spa i Sverige och Belgien och hos De Bijenkorf i Holland från maj 2019.

Till dig som köper vår glass

Vi är så tacksamma för ert stöd. Ni är bäst och utan er hade den här resan inte varit möjlig. Tack !

Nyheter

TÄVLING!! Nu lottar fantastiska 🌟 @elviselvira10 🌟 ut Lily & Hanna glass 😋💚😋 #supergod #vegan #ekologiskt #utantillsatser ...

Multitasking på hög nivå #34%jordgubbar 🍓 ...

Gott & gott 🍓🍫 Vilken är din favorit? 🌟 ...

Vi bara älskar våra glasspinnar, så ljuvligt goda, perfekta mellanmålet 😻 Finns hos ICA 😋😋😋 ...

Härligaste restaurangcheferna äter Lily & Hannas <3 Du kan smaka på våra pinnglassar hos @thegreenqueensthlm 💚 ...

Sååå taggade inför hösten, massor av spännande nyheter på gång! 💚 Säg till oss var ni vill hitta vår glass så försöker vi fixa! Finns hos ICA, Coop, City Gross och mathem 🌟 ...

Denna vecka firar vi kärleken med lite extra glass 🌞 Vi ❤ @many.dou @fruitariane 💫 #supergod #vegan #ekologisk #utantillsatser #lovelove ...

Njut av våra härliga glassar. Alltid vegan, ekologiska och helt utan tillsatser, mums! Finns hos ICA, Coop, City Gross och mathem 💚 #vegan #ekologiskt #utantillsatser #supergott ...

Alltid vegan, ekologisk, utan tillsatser, hitta dem på Coop, ICA, City Gross och mathem 💚 #supergott #vegan #ekologiskt #utantillstaser ...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

FAQ - vanliga frågor

Vad betyder vegan

Vegan innebär att vi inte använder några animaliska ingredienser. Det har fördelar för djur och enligt ny forskning även för den egna hälsan och för miljön.

Vad använder vi istället för mjölk i vår glass?

Istället för mjölk och grädde använder vi cashewnötter och kokosmjölk i våra glassar. Det ger en härlig gräddig konsistens.

Vad betyder ekologisk

För bästa kvalitet och smak använder vi endast ekologiska ingredienser. Det är råvaror som odlats utan konstgödsel eller syntetiska bekämpningsmedel. Genom att arbeta med naturliga ekologiska ingredinser tycker vi att det blir en goadre smak och eftersmak.

Vad använder vi för smaksättning när ni inte har tillsatser

Istället för tillsatser i form av smakämnen använder vi riktiga ingredienser. Vår jordgubbsglass innehåller tex 30% jordgubbar istället för smakämnen och färgämnen. Gott!

Skriv till oss

Hoppas höra ifrån dig


Om du inte hittar vår glass i närheten av dig, säg gärna till så försöker vi få dit den

Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream

Drottningvägen 5a
181 32 Lidingö

Telefon: 0709 782 762

Email: hanna@lilyohanna.se

Facebook: Lilyohanna

Lily & Hanna's