Vår Historia

  • Våren 2012 Lily som haft eksem sedan 6 månaders ålder, blev rekommenderad att äta mer nyttigt fett (vegetabiliskt och oraffinerat) och mindre onyttigt fett (animaliskt och raffinerat).

  • Sommaren 2012 då vi båda älskar god glass, började vi (mest Hanna) experimentera med att göra rawfoodglassar baserade på hälsoingredienser. Det blev supergott!

  • September 2012 en dag under en joggingrunda, kom idén att rawfoodglass skulle kunna bli en bra produkt. Varför ska glass i affärer vara fulla av tillsatser, socker och mjölk, när rawfood vegan glass är så underbart gott?!

  • Hösten / vintern 2012 och våren 2013 ägnades åt förberedelser som att ta fram underbart goda recept, hitta en liten, miljövänlig och handgjord tillverkning, komposterbara förpackningar med miljötryck etc.

  • Juni 2013  äntligen släppte vi vår rawfoodglass! Det var magiskt att se vår glass i affärer och på caféer runt Stockholm.

  • Idag är vår vision att all glass ska vara supergod, ekologisk och tillverkad med bra veganingredienser. Vi vill utmana alla matproducenter att endast jobba med ekologiska, rena och växtbaserade ingredienser som är bra för människor, djur och vår miljö, miljövänliga förpackningar samt hållbar produktion. Det är inte okej att använda tillsatser, kemikalier och ohälsosamma ingredienser i mat.

Lily & Hanna's
×